1 juni 2010

Ensidig kritik av Israel är fel

Svenska medier tävlar i att ensidigt kritisera Israel för det tragiskt inträffade. Faktum är att många av aktivisterna inte var där av goda avsikter. Vissa av turkarna visade sig vara kämpande araber vilket TV sändningar INNAN det inträffade visar. Det är föga troligt att turkar kan arabiska nog för att kunna intervjuas i TV på arabiska.

Varför gav man sig iväg? Jo, för att framkalla en konfrontation. Konfrontationen är som kvinnan i slutet av filmen säger en av 2 lyckliga slut, det andra är att komma fram till Gaza. Men att dö "martyrdöden" är lika lyckligt slut. Självklart har de här människorna inte avsikt att göra annat än att starta konfrontationen. Tillhyggen osv som användes när soldaterna bordade visade också sitt klara språk. Men, det mesta av de här tonas ner i Sverige för att man ska kunna styra oppinionen i en fortsat pro Hamas och anti Israel riktnig.

Lite mer saklighet i media hade varit bra. Jämföras kan med medier i andra länder. Där verkar det som om vi har två helt olika händelser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar